GELIBRE

Ass.per a la protecció mediambiental de l'Atzúbia

3/12/2006

URBANISME, INCENDIS I REFORESTACIÓ


L’Associació per a la protecció mediambiental de l’Atzúbia GELIBRE denuncia una vegada més el menyspreu que mostra l’alcalde pel medi natural del nostre poble. El sr. Reig mai no ha fet ni promogut cap reforestació en les muntanyes reiteradament incendiades en el terme municipal de l’Atzúbia: potser perquè, com ell mateix diu, no hi ha sòl protegit per unes normes subsidiàries redactades i aprovades l’any 1981 quan ell ja era alcalde. Fa anys que li demanem una moratòria urbanística per encetar l’elaboració d’un PGOU que ordene el nostre territori, que contemple les necessitats reals del municipi, que mire de protegir i preservar el patrimoni natural i cultural i que mire, en definitiva, per l’interès general, present i futur. Contra tota raó i sense una mínima responsabilitat pública ha convertit el terme, el paisatge, el patrimoni i l’entorn més immediat en un potencial solar que provocarà un desmesurat i temerari desequilibri urbanístic que esgotarà recursos i saturarà les infrastructures.

L’incendi de la Moleta d’aquest cap de setmana ens ha destruït una vegada més un paisatge que s’estava recuperant del darrer incendi de fa uns anys, aquell també ja semblava provocat. Malauradament, el projecte d’urbanització que el PP de l’Atzúbia va aprovar a gener tindrà un impacte encara major que les maleïdes flames sobre el poble, la seua població, els recursos hídrics (l’aqüífer de Mustalla) i sobre unes infrastructures pensades per als 600 habitants però molt insuficients per al violent i sobtat augment de població previst en la urbanització de la Moleta.
Cada any les flames –tot apunta que provocades- ens arrasen el terme de l’Atzúbia, i també el de la Vall de Gallinera. Quan faran alguna cosa? Per què no es demana, s’imposa i es fa efectiva la reforestació de les zones devastades pel foc?

El que ha fet el foc aquest cap de setmana sobre la Moleta, ja van començar a fer-ho quan, amb o sense el permís de l’Ajuntament, les excavadores hi van fer un brutal moviment de terres, molt abans de presentar el PAI. El senyor alcalde no sol·licitarà la reforestació de la zona, però tampoc ens ha contestat quan i a qui va autoritzar per fer aquell moviment de terres. El que ha destruït ara el foc no és irreversible, tot i que no mai s’haja considerat per part de l’administració la necessitat de cap reforestació; la devastació que provocarà la construcció només a la Moleta de 500 cases (i 1500 a Forna) serà molt superior i es pot evitar ara, després ja no. Hem de perseguir aquells que encenen les muntanyes i permetre però, que la seua destrucció la faça el negoci privat i l’especulació amb la connivència de l’administració pública?

L’Atzúbia, 9 de març del 2006