GELIBRE

Ass.per a la protecció mediambiental de l'Atzúbia

3/04/2006

MANIFEST DE COMPROMÍS PEL TERRITORI


COMPROMÍS PEL TERRITORI
(València, 25 de febrer)

Durant els darrers anys, el territori valencià està patint el major conjunt d’agressions de la seua història recent. L’Horta, les Marines, la Plana de Castelló, la costa i l’interior, són progressivament destruïdes, desapareixent baix una capa d’asfalt i formigó.

Urbanitzacions sense control, camps de golf i centres d’oci fora de mida, s’escampen per tot arreu, acompanyats d’un excès de noves vies de comunicació i d’infrastructures molt sovint innecessàries.

S’especula amb la terra i amb l’aigua, es destrossa el paisatge, el medi natural i el patrimoni cultural, amb al permisivitat interessada i la complicitat activa de les administracions locals i autonòmiques.

La progressiva liquidació de l’economia agrària i una nefasta gestió dels recursos hidràulics i energètics vénen a agreujar aquest panorama.

Darrere de tot això, una economia basada en el turisme massiu i en la construcció, que només busca el benefici particular immediat, en perjudici de tot interès social.

Cal una resposta col·lectiva, un compromís actiu dels ciutadans i les ciutadanes del nostre País, per exigir que es frene la destrucció i l’especulació, a favor d’una alternativa econòmica i social que respecte el territori, racionalitze els recursos naturals i energètics, redrece l’agricultura i garantisca la participació de la ciutadania en les decisions.

COMPROMÍS PEL TERRITORI, com a assemblea ciutadana oberta de col·lectius i plataformes que arreu del País treballen per tots aquestos objectius, et convida a sumar-te a l’esforç per aconseguir-ho.