GELIBRE

Ass.per a la protecció mediambiental de l'Atzúbia

1/04/2006

DOS NOUS PROJECTES URBANÍSTICS



GELIBRE–Associació per a la protecció mediambiental de l’Atzúbia

NOTA DE PREMSA

L’Associació per a la defensa de l’entorn natural de l’Atzúbia, GELIBRE, lamenta i condemna una vegada més el “rodillo urbanístic” del partit popular que venim patint des que va accedir al poder municipal. Amb unes normes subsidiàries de 1981, anacròniques i construïdes sobre una normativa preconstitucional, conceben el terme municipal com un gran “solar”.

Aquest 21 de desembre, el plenari de l’Ajuntament de l’Atzúbia ha aprovat dos PAI’s, amb la desestimació corresponent de les al·legacions presentades, i “sota vigilància” dels promotors que van assistir a una sessió plenària que miraria pels seus particulars interessos. Tots dos projectes urbanístics comportaran la construcció de 700 nous habitatges, i els 680 habitants que hi ha avui en el municipi (dels quals 200 són ja estrangers) s’hi veuran acompanyats sobtadament per més de dos mil nous inquilins. Noves vivendes amb un consum d’aigua mínim afegit d’uns 420.000 litres/dia: hi ha autorització per extraure aquest elevat augment d’uns pous per a usos agrícoles? Aquest irresponsable “saqueig” de les aigües subterrànies (i d’altres encara pendents d’aprovació) afectarà les reserves del pou de l’Ainer, en el bell mig de l’aqüífer de Mustalla. Es pot garantir el consum d’aigua per als dos pobles de l’Atzúbia i Forna, per a la urbanització actual de “les Bassetes, per a les dues de Montverd, per a la pendent d’aprovació de La Moleta (més de 300.000 m²), i encara per a la important i desmesurada ocupació urbanística dels terrenys agrícoles? On és el límit? No és sostenible aquesta interessada falta de planificació.

Les dues urbanitzacions dels dos PAI’s ara aprovats s’ubicaran en una zona, Montverd, limítrofe amb els termes d’Oliva i Vilallonga, un espai que aquests dos municipis s’han encarregat de protegir pel seu gran valor paisatgístic i natural. Desgraciadament les fites de terme han permès que a l’Atzúbia, els regidors del grup popular donen llum verda a la destrucció d’una muntanya que confronta amb el Castell, des de les torres del qual va ser tantes vegades admirada i “vigilada”.

GELIBRE manifesta també el seu desacord amb el projecte de construcció d’un càmping en la zona del Castell de Forna. En el municipi de l’Atzúbia res no hi ha protegit, tan sols les parets del Castell i encara perquè se’l miren com un negoci. Ara un etern regidor popular de l’Ajuntament de l’Atzúbia construirà el seu càmping a les faldes mateix d’un edifici històric i de gran valor patrimonial, que s’està rehabilitant amb fons públics.

GELIBRE es felicita de la baixa per motius professionals de l’arquitecte municipal, però es lamenta que es mantinga el PAI de la “Moleta” (una altra muntanya d’un valor natural, paisagístic i arqueològic extraordinari) que ell mateix, el sr. Juan Vicens Salort, sent el tècnic municipal va redactar per a la promotora creada expressament “Residencial Adsubia SL”, i condemna també la reclassificació de sòl directament relacionada amb l’evacuació de pluvials del projecte urbanístic de la Moleta.


L’atzúbia, 26 de desembre del 2005

1 Comments:

At 6:28 p. m., Blogger GELIBRE said...

Em sembla molt bé el que esteu fent pel país. No podem substituir els arbres i la indústria fracassada pel rejol mal gestionat.

La rabosa.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home