GELIBRE

Ass.per a la protecció mediambiental de l'Atzúbia

3/10/2011

LA MATRACA DE LA PEDRERA CONTINUA, SENSE LLICENCIA AMBIENTAL


Gelibre denuncia una vegada més les molèsties i el perjudici que està causant a la població de l’Atzúbia l’activitat de  la pedrera de l’Atzaïla, amb l’actitud permissiva i desconsiderada de les administracions responsables: l’Ajuntament de Pego, la Conselleria d’Indústria i la Conselleria de Medi Ambient en permetre explosions, en permetre la contaminació atmosfèrica i acústica per una activitat que es desenrotlla a una distància inferior a la legalment establerta, sense llicència ambiental i sense llicència d’activitat qualificada. I mentre hi ha l’agressió, l’Ajuntament de l’Atzúbia continua, com és habitual, sense fer absolutament res per defensar els interessos i el benestar dels seus conciutadans.

El poble de l’Atzúbia ve patint, i ho ha denunciat Gelibre reiteradament davant distints organismes, una activitat que no té llicència d’activitat qualificada ni llicència ambiental; una explotació irregular per tant que s’ha convertit en un malviure. Explosió darrere explosió, l’activitat somou els nostres habitatges i hi ha dies que des de les 7 del matí fins a les 10 de la nit soportem les màquines que perforen i preparen explosions futures que inquieten, molesten i enerven la població de l’Atzúbia. Sabem que Pego té por a una forta indemnització, però què fa la Conselleria de Medi Ambient, què fa el Conseller de Medi Ambient davant les irregularitats? Per què no explica públicanment per què no actua? Per què no diuen públicament perquè no clausuren la pedrera, que és el que ha demanat GELIBRE, en compte d’intentar treure’s responsabilitats de damunt?

Ahir mateix, 8 de març, vam haver de patir des de les set del matí fins les deu de la nit el soroll insuportoble, a menys de tres-cents metres del nucli urbà, del martell que perforava la roca i preparava una altra fortíssima explosió a les parets del poble com la que hi va haver dijous passat 3 de març. Hui dimecres, a les set del matí es reanuda la matraca a menys de tres-cents metres de casa nostra. Ja n’estem més que farts: ens molesta la pedrera, les nostres cases se’n ressenten estructuralment i econòmicament (ningú compra un habitatge en el poble de l’Atzúbia quan veu la pedrera), i el turisme cada vegada més se n’assabenta del patrimoni que ens ha regalat l’Ajuntament de Pego i el Govern valencià.  Ens enerva l’actitud negligent d’unes administracions que, en compte d’eludir responsabilitats, haurien de vetlar pel benestar d’uns ciutadans agredits i abandonats.

En premsa:
"Levante"